Praktische info

Afspraken

De videograaf maakt vrijblijvend een offerte op. De meest gekozen formules staan op deze site, maar aarzel niet om eigen wensen hieraan toe te voegen.

Bij een overeenkomst wordt een voorschot gevraagd, welke dient als annulatiekost. Een aantal weken voor de opnames neemt de videograaf met jullie contact op waarbij de dagplanning overlopen wordt. Bij doubi-producties weet u dus vooraf heel goed wat u mag verwachten en hoeveel dit zal kosten.

Ook filmen in het buitenland behoort tot de mogelijkheden. Bij opdrachten in het buitenland worden wel extra reiskosten aangerekend.

Videomateriaal

Er wordt gefilmd met de Sony PXW-fs5 en de Sony A7s Mark 2 met aangepaste lenzen. Beide camera's filmen haarscherp in 4K.

Om glijdende, zachte bewegingen te hebben wordt gebruik gemaakt van de Zhyiun Crane 2.

Geluidsopnamen

Er wordt heel veel aandacht besteed aan perfecte audio

Tijdens de ceremonie wordt de Zoom H4n pro aangesloten in de Master (installatie) van de kerk of zaal. Zo wordt alle audio dat van de microfonen komt in maximale kwaliteit opgenomen. Maar soms zijn er technische defecten in de zaal of kerk, waardoor het geluid van draadloze microfonen soms volledig wegvalt.

Dit gebeurt zelden, maar het kan, zelfs in deze technologische tijden. Daarvoor heeft Doubi-Producties een alternatief voorzien. De bruidegom en de priester/spreker krijgen een daspeldmicrofoon opgespeld.

Bij de bruid doen we dit niet om evidente redenen (tenzij ze er zelf om vraagt/geen problemen mee heeft). De bruid bevindt zich altijd dicht tegen de bruidegom, dus het geluid wordt dan ook goed opgevangen, zeker bij de geloften.

Hiervoor gebruiken we de TASCAM DR-10L. Uiteraard is er ook nog als laatste backup een shotgun microfoon op de camera voorzien voor moest de wet van Murphy dubbel toeslaan en alle apparatuur er plots de brui aan geven.

Verlichting

Er wordt een focuslamp (ARRI 150) geplaatst op een statief van 2m70 zodat de gasten hier geen last van hebben en de beelden heel mooi uitgelicht blijven.

Montage

Vooraf wordt goed met de klant afgesproken wat ze belangrijk vinden. Het eindproduct wordt aangeboden op USB welke je makkelijk in eerder welke tv kan pluggen en afspelen maar! De eventuele verplichtingen t.o.v. Sabam zijn voor de klant. Er kan ook muziek met een licentie gebruikt worden.

Scroll to Top